Mijn werkwijze


Mijn coaching is:

  • positief
  • toekomstgericht
  • vol vertrouwen
  • eerlijk
  • oprecht
  • vriendelijk confronterend
  • altijd op maat

En met focus op:

  • jouw waarden
  • jouw mogelijkheden
  • jouw innerlijke motivatie
inspiratie lifecoaching

Happiness is
when what you think, what you say, and what you do
are in harmony

Mahatma Ghandi
 

Positieve AANDACHT voor JOU

Mijn coaching is gebaseerd op de Kompasvisie vanuit de positieve psychologie. Ik focus op wat je werkelijk wilt en wat je zelf kunt. Zelfsturing. Positief en toekomstgericht. Waar zit je verlangen, je ambitie en talent? Wanneer je je kompasnaald op dat beeld zet, creëer je je eigen motor voor verandering. Daar komt een enorme power vandaan. Bij mijn lifecoaching zet dit jou concreet in beweging. Een coachsessie begeleid ik middels het stellen van krachtige vragen en het inzetten van oefeningen en methodieken ter verdieping. Hierbij besteed ik volop aandacht aan jouw gevoel. Ik geloof dat aandacht voor gevoel onmisbaar is om balans te vinden. Wat gebeurd er in je lijf? Gevoel zegt veel over waarden en drijfveren. Dé motor om persoonlijk te groeien! 

” Fijne afwisseling in coaching” 

Met afwisseling in de coachsessies, zorg ik er voor dat jouw gedachten en gevoelens letterlijk in beweging komen. Dit doe ik door veel in de ruimte te werken en niet alleen maar zittend met elkaar in gesprek te zijn. Met een ruime bagage aan oefeningen komen we bij de inzichten die jou concreet verder helpen. 

Daarnaast wissel ik binnensessies af met wandelcoaching. Wandelen door de natuur werkt rustgevend en je zintuigen worden meer geprikkeld. Je kunt hierdoor makkelijker de dagelijkse beslommeringen even loslaten. Er ontstaat rust en ruimte in je hoofd.

Als erkend CSR-coach maak ik bij stress & burn-out coaching gebruik van de CSR-methode en de bijbehorende materialen. Het CSR-centrum is een instituut met veel kennis over het herstel van stressklachten en burn-out. Herstellen van ernstige stressklachten of burn-out gaat eerst fysiek en daarna mentaal. Fysiek herstel is dan allereerst nodig om mentale groei aan te kunnen.

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Elk traject start met een vrijblijvende (telefonische) kennismaking. Tijdens dit gesprek brengen we kort in kaart wat je wilt, waar je nu staat en wat je wilt bereiken. Daarnaast kijk ik of ik in eerste instantie de juiste professional ben om jou te begeleiden. 

Dan volgt een uitgebreide persoonlijke check-in sessie, waarin we jouw coachdoel(en) verder uitdiepen. Bij stressklachten is de check-in sessie een volledige Energie Check Up. Je vult voorafgaand de vragenlijst Stressklachten in via een online tool. De uitkomsten hiervan bespreken we uitgebreid tijdens de Energie Check Up. Het geeft vervolgens een indicatie welk coachtraject passend zal zijn.

Het is belangrijk dat we bij de kennismaking en in de check-in sessie samen aftasten of we bij elkaar passen. We kunnen alleen goed samenwerken als we er allebei volledig voor willen gaan en jij een gevoel van vertrouwen en veiligheid ervaart. Alleen dan voel je je vrij genoeg om tijdens de coaching datgene aan de orde te brengen wat voor jou nodig is.

Na de check-in krijg je onze coachovereenkomst en kunnen we van start. Elk coachtraject is op maat. Het hangt van jouw vraagstuk af hoe het traject zal verlopen. Ook de mate van jouw inzet om tot gedragsverandering te komen is mede bepalend. Tijdens de sessies zet ik mij volledig in om jou te begeleiden, vol vertrouwen en zonder te oordelen. Met mijn analytische vermogen breng ik jou tot inzichten en acties naar jouw doel. We zetten de beweging in met kleine stapjes. Met kleine stapjes bereik je een duurzame verandering!

Tijdens het coachtraject spreken we gerichte acties af, zodat je ook na de sessies aan de slag bent met jouw ontwikkeling. Tussentijds hebben we diverse contactmomenten. Hierdoor kunnen eventuele obstakels direct aan de orde komen. Zo kan je jezelf op je pad houden, in je eigen tempo.

Mariska Groenenboom Stresscoach Lifecoach Rotterdam Hoeksche Waard
Mariska Groenenboom Stresscoach Lifecoach Rotterdam Hoeksche Waard