Een warme, toegankelijke coach met een krachtige RUST


Dát is wie ik ben!

Ik heb een enorm vertrouwen in de kracht van ieder persoon. Alles zit al in je. Je hebt alleen af en toe iemand nodig om het te vinden en te activeren.

Mariska Groenenboom Stresscoach Lifecoach Rotterdam Hoeksche Waard


CoachingDichtbij en ik

Iedereen heeft een heel leven om persoonlijk te groeien. Eigen kracht (her)ontdekken laat energie weer borrelen en stromen. Ik weet zeker dat aandacht voor gevoel hierbij onmisbaar is. Vanuit je hart keuzes maken en die dingen doen die je belangrijk vindt, laten je weer stralen. Focussen op je eigen mogelijkheden opent je wereld. Ontdek en groei!

Mijn missie is coaching voor iedereen Dichtbij te brengen; laagdrempelig en toegankelijk. Als de normaalste zaak van de wereld om vooruit te komen, jezelf te blijven ontdekken en ontwikkelen. Het is fijn dat ik je hierbij haast onzichtbaar bij de hand neem,  jouw eigen pad volgend.

Van hieruit is CoachingDichtbij ontstaan. Dichtbij jezelf, Dichtbij jouw waarden. Dichtbij jouw verlangen en ambities. Als coach ben ik Dichtbij om jou optimaal te begeleiden. Positief en toekomstgericht!

Mijn verhaal

Ook ik heb ervaren hoe het is om opgebrand te zijn. In 2012 lukte het mij niet meer staande te blijven in mijn drukke leven. Hoe dat kwam? Een combinatie van veel factoren. Om er een paar op te noemen: mijn leuke, maar ook drukke moederschap, een drukke baan en me hierin héél verantwoordelijk voelen waardoor ik allerlei rollen op mij nam die eigenlijk niet bij mij hoorden, geen hulp willen vragen, want ‘ik kan het tenslotte allemaal zelf wel’, weinig ontspannen en mezelf wegcijferen. Ik was een doorzetter en dus zette ik steeds een tandje bij. Het eiste uiteindelijk zijn tol; burn-out. Ik voelde me enorm alleen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet was. Ik zat thuis en wist niet hoe mijn dagen door te komen. Wat kon ik nu beter wel en wat beter niet doen? Na een tijdje kreeg ik begeleiding van een psycholoog. Dat hielp iets, maar ik voelde me toch helemaal op mezelf aangewezen. Een coach zoeken kwam toen helemaal niet in mij op en werd mij ook niet door anderen aangereikt. Stress- en burn-out coaching was in die tijd nog erg beperkt. Langzaam krabbelde ik weer een beetje op. Het koste mij minstens een jaar om weer voldoende energie te hebben en mijn werkbare leven volledig op te pakken. Ik dacht: “Dat nooit meer!”.

 Het werd tijd om mezelf te gaan ontdekken! Ik volgde een empowermenttraining en kwam er achter dat ik het coachvak enorm interessant en leuk vond. Dat was de aanzet om een coachopleiding te gaan volgen. Twee vliegen in één klap: én nog meer over mezelf  leren én ontdekken of ik mijn kwaliteiten tot volle bloei zou kunnen laten komen als coach. En wat een match bleek dat te zijn!! Het voelde als thuiskomen en ik werd enthousiaster en enthousiaster. Na zo’n 15 jaar alleen in financiële functies te hebben gewerkt, maakte ik de krachtige keuze om als coach te gaan werken!

Inmiddels ben ik een professionele coach, gecertificeerd op practitioner niveau. Ik ben als partner aangesloten bij het CSR-centrum en hierdoor ook erkend CSR-coach, gespecialiseerd in stress & burn-out coaching.

Ik ben jouw optimale match bij stressvraagstukken en als je burn-out bent. En zeker ook als je, heel fijn!, nog geen stressklachten hebt, maar voelt dat je verandering wilt. Verandering in je houding op het werk, in het grenzen stellen, in je houding naar anderen. Hoe fijn is het als je vol zelfvertrouwen in het leven staat en eindelijk ook eens een mooie bal voor jezelf de lucht in kunt houden. Eentje waarbij je je prettig voelt, energiek en rust ervaart. Volledig JEZELF!

Ik ben  jóuw coach, met volle AANDACHT voor jou! 

Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze.

Kernwoorden die veel over mij zeggen:

luisterend
&
empatisch

analytisch
&
effectief

verbindend
&
betrokken

reflectief
&
integer

En nog meer

Coaching is een mooi én professioneel vak. Kwaliteit en voortdurende ontwikkeling horen daar bij. Ik heb een Europese Individuele Accreditatie (EIA) op practitioner niveau, wat o.a. mijn ervaring weergeeft en hoe ik mijn professionele ontwikkeling bijhoud. Ik vind veiligheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid heel belangrijk in coaching en werk volgens de Ethische gedragscode. Ik neem het coachvak serieus en ben daarom aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches, de NOBCO.

Ik ben partner van het CSR-centrum en als erkend CSR-coach gespecialiseerd in stress & burn-out coaching volgens de CSR-methode.

Wat klanten over mij zeggen

Mariska is een geduldige en aardige coach. Betrokken en professioneel.

Emma

Mariska vervult haar rol als coach op zo’n manier dat ik mijzelf op mijn gemak voel. De sessies voelden natuurlijk en vertrouwd aan.

De werkvormen zorgden  voor een andere wending in het gesprek, waardoor het voor mij mogelijk was om op een andere manier over mijn gedrag en situatie na te denken.

Mariska is altijd discreet en professioneel geweest. Ook als ik weleens recalcitrant was. Dat gaf mij het gevoel dat ze niet oordeelde en ik  vrijuit kon spreken. Iets waar ik veel waarde aan hecht.

Chris

Mariska is een zeer prettig persoon, die het natuurlijke vermogen heeft om de juiste vragen te stellen die je een stapje verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je vastloopt tijdens je werk of een bepaalde ontwikkelvraag hebt.

Stella