Stress coaching

Jouw weg naar GEZONDE stress

Herken je dit?

 • je voelt je moe
 • werk en privé lopen door elkaar heen
 • je hebt problemen met slapen
 • je kunt je moeilijk concentreren
 • je hebt het gevoel continu ‘aan’ te staan
 • je kunt je maar moeilijk ontspannen
 • je bent prikkelbaar, hebt een kort lontje
 • je voelt je uit balans
 • je ziet ook tegen leuke dingen op
 • je hebt geen overzicht meer
 • je bent emotioneel
 • je voelt je angstig en paniekerig
 • je zou het liefst de boel ontvluchten
 • OF
 • je denkt ” ik heb wel last van stress, maar bij mij valt het best nog wel mee’.

Coaching helpt jou verder!

stresscoaching

It's not the load that breaks you down,
it's the way you carry it

Lou Holtz

Dit bied ik jou

Coaching Dichtbij jezelf

hart handen

Take a Break
sessie

DIRECT INZICHT


95,-

1 uur coaching

Direct inzicht in jouw eerste stap

Gratis bij aangaan coachtraject

icoon flower

Stress Reductie
traject

VITALITEIT en VEERKRACHT
bij lichtere stressklachten

1.150,-

EnergieCheckUp + 5 sessies

Energieopbouw en verbetering zelfmanagement

icoon hart

Stress Herstel
traject

DUURZAAM HERSTEL
bij overspannenheid en burn-out

1.975,-

EnergieCheckUp + 10 sessies

Vitaliteit, verbetering zelfmanagement, re-integratie

Hoe zit dat eigenlijk met stress?

We zijn namelijk allemaal gek op stress. Het is een onderdeel van het leven en het is gezond. Je denkt en beweegt er sneller door, het maakt je scherper en alerter. Je krijgt er een indrukwekkende hoeveelheid energie van. Dankzij stress kunnen we ons razendsnel aan situaties aanpassen. Je lichaam is er dus op gebouwd om extra inspanningen en stress aan te kunnen. Als het maar níet te lang duurt! Na inspanning heb je tijd nodig om te herstellen. Dé gouden regel hierbij is: hoe meer inspanning, hoe meer ontspanning nodig is. 

Wie hard werkt, moet hard ontspannen

Doe je dit niet, dan raak je overbelast. Door langdurige overbelasting en te weinig herstel ga je na een tijdje minder goed functioneren. Er is sprake van een roofbouwproces. Uiteenlopende fysieke, psychische en cognitieve klachten ontstaan door deze chronische stress. Zoals slecht slapen, vermoeidheid, stemmings- en angst klachten, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, concentratieproblemen en geheugenstoornissen. Je gaat je onrustig voelen, hebt geen overzicht meer en een kort lontje. Er is een roofbouwproces gestart. Op wilskracht kan je ondanks deze klachten nog een hele tijd doorwerken. Maar hierdoor houd je het roofbouwproces in stand en nemen je klachten alleen maar toe. Daardoor kun je overspannen, of nog erger, burn-out raken. Het is enorm lastig daar in je eentje uit te komen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Het inschakelen van professionele hulp is dan een goede keuze.

We doen het SAMEN

 

Als gecertificeerd stresscoach werk ik volgens de principes van de CSR-methode. Bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd. De CSR-methode gaat er van uit dat de energiebalans lichamelijk uit evenwicht is geraakt door langdurige overbelasting. Herstel volgt door de fysieke ontregeling te stoppen, weer te (leren) ontspannen, door inzicht en gezond zelfmanagement. Over de inhoud en de effecten van deze methode is de whitepaper- Een nieuwe kijk op stress gepubliceerd door het CSR-centrum.

 

Als wij aan de slag gaan

Tijdens de coaching begeleid ik je intensief en zorgen we er voor dat je weer herstelt en vitaal wordt. We pakken jouw stressklachten flink aan, maar dit doen we stap voor stap; passend bij jouw unieke situatie. Je krijgt concrete en praktische adviezen en we besteden veel aandacht aan jouw gezonde zelfmanagement. Hierdoor krijg je veel zelfinzicht en zorgen we voor duurzame gedragsverandering. Aan het eind van het traject heb jij concrete stappen gezet in jouw zelfregie. Je zit goed in je vel en kunt weer genieten van het leven.

Take a Break

Zit het je erg hoog? Met een Take a Break sessie heb je direct mijn volle aandacht voor jouw stressklacht. En dit 1 uur lang. Je krijgt direct inzicht in de eerste stap die nodig is. Deze sessie is gratis als je enthousiast bent over mijn aanpak en later besluit een coachtraject bij mij te volgen.

Stress Reductie traject

Heb je stressklachten? Dan starten we de coaching met een persoonlijke Energie Check Up. Je vult de vragenlijst Stressklachten in via een online tool, waarna we vervolgens de uitkomsten hiervan uitgebreid bespreken. Blijken jouw klachten wat lichter van aard te zijn, dan past een Stress Reductie traject goed bij jou. Samen werken we aan je energieopbouw en je zelfmanagement om weer fit te worden en vitaal te blijven. Je bent je weer bewust van jouw lichaamssignalen; de signalen die je vertellen dat je over je grenzen aan het gaan bent. Je hebt handvatten deze signalen serieus te nemen en de stress gezond te houden.

Stress Herstel traject

Zijn je stressklachten ernstig van aard? En blijkt dit ook uit jouw ingevulde vragenlijst Stressklachten? Dan is een Stress Herstel traject nodig. In dit traject volgen we de 3 fasen van Chronische Stress Reversal. De focus ligt eerst op jouw lichamelijk en psychisch herstel. We pakken jouw klachten flink aan en willen dat je duurzaam gaat herstellen. Daarom doen we dit stap voor stap, passend bij jouw unieke situatie. Het is fijn begeleid te worden door iemand die begrijpt wat er met je aan de hand is en die jouw back-up is. Je krijgt inzicht hoe stress werkt en hoe je jouw stressoren kunt verminderen. Je leert weer te ontspannen.

Als je begint op te knappen, gaan we aan de slag met het opbouwen van jouw vitaliteit en verbetering van je zelfmanagement. Je wordt bewust van jouw lichaamssignalen en weet ze tijdig op te pakken. Jouw gedrag verandert hierin concreet. Indien van toepassing maken we een plan van aanpak voor jouw re-integratie en begeleid ik je ook tijdens jouw re-integratieproces.

 

Het RESULTAAT

Vitaliteit en veerkracht

Regie

Rust en ontspanning 

Zelfinzicht en    beter in je vel

Balans 

Lees meer over mijn werkwijze en hoe een traject er verder uitziet.

Wat klanten over mij zeggen

De coaching door Mariska heb ik als heel prettig ervaren. Ik heb om deze coaching gevraagd om hulp te krijgen bij het terugkeren op de werkvloer na mijn burn-out. Bij terugkeer voelde ik mij allerminst zeker en vond ik het heel lastig om te beoordelen wat nu wel en wat nu niet goed handelen was. 

Angst voor terugval, grenzen stellen, wat geeft wel en geen energie, waar sta ik nu precies. Alles liep door elkaar heen. De coaching heeft er bovenal toe geleid dat ik die zaken steeds beter uit elkaar heb kunnen halen. Dat leidde tot een steeds beter inzicht in waar ik nu sta, waarom iets mij nu wel of niet raakt/inspireert en energie geeft of neemt. En dat geeft vervolgens meer houvast bij het kiezen wat je nu wel of niet doet.

Marc

Vanaf het begin ben ik door Mariska gestimuleerd om te werken aan de onrust en spanning die ik vaak voel. Door middel van positief denken, zorgzamer zijn naar mezelf en niet alleen naar anderen en door mij voor te bereiden op situaties waarvan ik weet dat die irritatie kunnen geven. Spiegelen op gedrag en houding van mij (spanning, ontspanning, emotie). Het resultaat is duidelijk merkbaar.

Hans

Het was erg prettig om samen met Mariska inzicht te krijgen in een aantal punten die mij de afgelopen periode teveel energie hebben gekost.

We hebben goede sessies gehad met een resultaat waar ik erg tevreden over ben. Mariska kan goed luisteren. Er zit geen oordeel in haar reactie. Ze kan uitstekend doorvragen en helpen je gedachtes en gevoelens te ordenen en te duiden. Ik ben nu bewust van wat bepaald gedrag me in negatieve zin kost en in positieve zin oplevert. Hierdoor kan ik dit soort valkuilen in de toekomst voorkomen.

Erik

Stress is niet het probleem,
maar wel een gebrek aan herstel!

Benieuwd hoe je momenteel herstelt van stress?

Doe de gratis stressherstel test van het CSR-Centrum

 

Twee informatieve filmpjes van het CSR-Centrum: Hoe ontstaat burn-out en hoe herstel je er van?