In BALANS met nieuwe keuzes

Visualisatie: Mijn toekomstige ik

Welkom bij de visualisatie oefening Mijn toekomstige ik. Deze visualisatie heb ik voor je ingesproken en is onderdeel van het coachingstraject welke je bij mij hebt gevolgd.

Visualiseren is een krachtige techniek die je kan helpen obstakels te overwinnen en doelen te bereiken. In deze oefening ga je jouw eigen wijsheid ontdekken middels het ontmoeten van jouw toekomstige ik. Hoe je bent als je je waarden leeft. Jouw toekomstige ik is hoe je wilt zijn zonder last te hebben van alle belemmeringen en saboteurs. Jouw toekomstige ik maakt zich niet meer druk over meningen van anderen, kent zijn eigen krachten, weet waar de hobbels op de weg zitten en welke beslissingen de juiste zijn.

In de oefening zal ik jouw toekomstige ik benoemen in de hij-vorm. 

Voorbereiding:

  • Ga ergens zitten waar je de komende 20 tot 25 minuten niet gestoord wordt.
  • Zorg er voor dat je pen en papier bij de hand hebt, zodat je na het beluisteren van de oefening direct iets kunt opschrijven.

Beluister de visualisatie-oefening. Deze duurt 14 minuten.

 

Na het visualiseren van jouw toekomstige ik:

  • Neem een paar minuten de tijd om te herinneren wat je tijdens de visualisatie hebt ervaren.
  • Schrijf vervolgens al deze herinneringen op.
  • Schrijf een paar kernwoorden op die je wilt blijven onthouden en die jouw richting geven op weg naar jouw toekomstige ik.
  • Had jouw toekomstige ik een (bij)naam? Wat betekent deze naam voor jou? Wat zegt dit?
  • Welke andere keuze ga je vandaag al maken? En wat brengt dit jou?

Bedankt voor het luisteren. Laat gerust aan me weten wat je van deze visualisatie vond!

Warme groet,

Mariska Groenenboom